Gastronomické zajímavosti z domácího mistrovství rychlostních kanoistů

31.7.2020

Gastronomické zajímavosti z domácího mistrovství rychlostních kanoistů

Račice, 31. července 2020

 

Šest sekund na každého strávníka, silné zeleninové základy pro zdravější a chutnější jídlo nebo „postaru“ uzená velká porce lososa či vlastní klobásy ze 100 % masa – to jsou jen některé zajímavosti z gastronomického pozadí právě probíhajícího Mistrovství České republiky rychlostních kanoistů na krátkých tratích. To probíhá až do neděle 2. srpna 2020 na kanálu Labe arény Ústeckého kraje v Račicích. Stravování pro závodníky i návštěvníky mistrovství zajišťuje letos poprvé cateringová společnost Ježek catering, která je na trhu už od roku 1998.

„U sportovců musí být jídlo lehké, musí být samozřejmě dobré a nesmí být naopak moc kořeněné. To je velká výzva. My pro dosažení optimálního výsledku používáme silné zeleninové základy, které zajistí, že naše jídla jsou chutná a přitom zdravá,“ uvedl Radovan Ježek, ředitel a zakladatel společnosti Ježek catering. „Gastronomii se věnuji 32 let a přemýšlím nad ní prakticky každý den. Spolupracovat na přípravě jídel pro olympioniky v račické Labe aréně je pro nás velká výzva, kterou s pomocí manažerů Labe arény úspěšně zvládáme. Sportovci jsou spokojení, a to je to hlavní.“

Kromě restaurace mohou návštěvníci, a samozřejmě i sportovci, využít bufet, jehož centrem jsou dvě velké udírny. V nabídce je například sedm hodin uzený čerstvý norský losos (300 g za 139 Kč) vlastní klobásy ze 100 % masa a medvědího česneku nebo dva dny marinovaný, čtyři hodiny pečený a šest hodin uzený bůček v kombinaci se salátem s kysaným zelím. Maso je uzené podobným způsobem, jako to dělali naši předci – při 65 stupních na kombinovaném kouři z olše a akátu. Vše je čerstvé přímo z udírny, originální a především velmi dobré.

„Chceme na kanálu v Račicích provozovat kvalitní gastronomii, aby si lidé, kteří si přijdou zasportovat do tohoto skvělého areálu, ať už na kole, bruslích, koloběžkách na lodích, užili skvělý den i s vynikajícím jídlem,“ doplnil Radovan Ježek.

 

Labe Arena Ústeckého kraje > Pro média > Tiskové zprávy > Gastronomické zajímavosti z domácího mistrovství rychlostních kanoistů